Gerincsérv

Zárt szekció.
Szakértő: orvosiLexikon.hu

Moderátor: Szakértők

Fórum szabályok
Zárt fórum. Szabadon böngészhető, de kérdést nem fogad.

Re: Gerincsérv

HozzászólásSzerző: csicsai1 » 2005.11.01. 21:14

Tisztelt Dr. Úr / Nő!
Ez év januárban háti, deréktáji fájdalom és bal láb fájdalom és zsibbadás.Voltam röntgenen majd elküldtek MRI - re.A lelet a következő :A háti gerincen enyhe jobbra convex scoliozis van , a kyphozis kissé fokozott.A csontos canalis spinalis normális tágasságú, amennyire megítélhető, a medulla jelintensitása rendes.A csigolyák peremei megnyúltak, kifejezetten nagy osteophyták láthatók a Th.VII.-X. csigolyák ventralis peremein.A Th. VII.-IX. csigolyatestek kissé keskenyebbek. A Th. VI.-XII. csigolyák közti discusok jelintensitása vízvesztés következtében csökkent.A Th. VII. -VIII. és Th. IX. -X. csigolyák közti discuson jobb oldalon centrolateralisan széles alapú körülírt kiboltosulás látható , mely mindkét segmentumban felfelé 8 - 10 mm hosszan követhető.Az elváltozások az elülső liquorgyűrűt comprimálják, elérik a medulla jobb oldalát éa azon benyomatot okoznak.A neuroforamenek számottevően nem szűkebbek, a kilépő gyökök lefutása rendes.A Th. VIII.- IX. csigolyák közti discus dorsalis kontúrja előboltosul. az elülső liquorgyűrűt comprimalja, eléri a medullat és azon szintén benyomatot okoz. A kisizületekben és a costovertebralis izületekben mérsékelt fokú arthrosis jelei láthatók.Az L.IV. korongon kis centralis, illetve jobb oldali dominantiajú herniatio van, mely secunder canalis spinalis stenosist okoz.
Az L.V. discuson jobb oldali dominantiajú protrusio van, mely érinti a jobb S.1. gyököt,durazsák compressiot nem okoz.Incipiens spondylosis.
-Kérném szépen Öntől hogy a lelet alapján mi lenne az Ön diagnózisa?

Az idegsebészem műteni ( júniusban ) akarta,de kértem egyelőre más kezelési módokat: Nyáron megcsináltam a 6 hetes gyógyszeres és injekciós kezelést,ami sajnos nem hatott.Utána befeküdtem 1 hétre a kórházba infúziós kezelésre ( napi 2x. ), ez sem hatott.Ezután elmentem a reumatológushoz, aki a következőt mondta :S:Fok alsó háti kyphosis, Th- L scoliosis,alsó háti szak. és alsó L szak. nyom érz, mozg. körkörösen beszük,fájd,paravert izomsp,vállak elt.nélkül,lassegue balo.-on 70 foknál poz,csipők,térdek elt. nélkül,fem jelz balo.-on renyhébb patella és Achilles reflex.
Ő 15 fizioterápiás kezelést javasolt. Elvégzése után ( november eleje) a tünetek nem csökkentek, a hátam és a derekem folyamatosan fáj,a lábam zsibbad;többször úgy érzem mintha a lábam "összerogyna", a bal csípőm lábmozgatásra fáj.
- Ezek után kérdezném Öntől,( mivel a kezelésekre nem javultam),hogy az idegsebész által javasolt műtét hoz -e javulást számottevően?
- Miből áll a műtét?
-Mennyi utána a "lábadozási " időszak?

Köszönettel és Tisztelettel : János
csicsai1
 
Hozzászólások: 1
Csatlakozott: 2010.12.11. 01:00

Re: Gerincsérv

HozzászólásSzerző: Igazdr » 2005.11.06. 08:43

Tisztelt kérdező!


A leírtak alapján egyértelműnek tűnik, hogy konzervatív kezelésre az Ön panaszai nem javulnak, a műtéti megoldásnak van létjogosultsága.

Az, hogy a műtét ill. az azt követő lábadozási időszak mennyi ideig tart függ a konkrét műtéti eljárástól. Ezt itt nem lehet megválaszolni.


Igaz dr.
Igazdr
 
Hozzászólások: 1545
Csatlakozott: 2010.12.11. 00:59


Vissza: Neurológia, pszichiátria, mentálhigiénia

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron

Felhasználói vezérlőpult

Belépés

Ki van itt

Jelenleg 1 felhasználó van jelen: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég. (Az elmúlt 10 percben aktív felhasználók alapján.)
A legtöbb felhasználó (37 fő) 2011.11.11. 21:39-kor tartózkodott itt.

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég